Ja już w domu. Trzepańsko całkiem całkiem. Pierwsze pytanie gdzie jadę, skąd jadę. Potem dokumenty - prawo jazdy i OC i w drogę. Sprawdzali jeszcze światła (xenony) i ciemne szyby, ale nie miałem ani tego ani tego. :szeroki_usmiech
Myślę nad kupnem Octavi 1
Zwiń
X
-
Myślę nad kupnem Octavi 1
Koledzy jestem nowy na forum, przymierzam się do kupna Octavi 1.
Obecnie jeżdzę Laguną I na prawe full opcji z silnikiem 2.0 16v 139km.
Szukam autka do jakiś 14 tyś z jak najlepszym wyposażeniem (klimatyzacja to mus) Jestem bardziej zwolennikiem benzyny z gazem. Nie jężdziłem klekotem i nie jestem pewien czy chcę...
Czy w tej kwocie znajdę coś godnego polecenia??
Jaki silnik mi polecacie??
i jakie są koszty eksploatacji autka?? ile kosztuje rozrząd??
Z góry dziękuje.
-
-
Zamieszczone przez filozof266Nie jężdziłem klekotem i nie jestem pewien czy chcę...
Komentarz
-
-
było
Zapoznaj się z tymi tematami i wytypuj swoich faworytów, a my Cie odpowiednio ukierunkujemy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez UdeskyZamieszczone przez k085a my Cie odpowiednio ukierunkujemyPozdrawiam
Northeusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez filozof266Jestem bardziej zwolennikiem benzyny z gazem
Zamieszczone przez UdeskyCzyli 1.8T
[ Dodano: Sob 29 Sty, 11 20:28 ]
Ogólnie jednak rzecz biorąc dzisiaj nie kupiłbym drugi raz Octavki. Nie dlatego, że coś jej dolega, jest awaryjna czy coś w tym stylu. Śmiga i hula bez zająknięcia, ale po kilku latach użytkowania Szkodnika uważam, że za te same pieniądze mona kupic wieksze, a przede wszystkim lepiej wyposażone auto, a do tego klase wyższe.
Juz kiedyś pisałem, że sa rzeczy, które przesądziły o takiej a nie innej opinii:
- katastrofalnie mała ilość miejsca na tylnej kanapie,
- zbyt krótkie siedziska foteli przednich,
- niekonsekwentne zawieszenie: na dziurach twarde a na zakrętach za miękkie... no i to by bylo na tyle
Komentarz
-
-
"Juz kiedyś pisałem, że sa rzeczy, które przesądziły o takiej a nie innej opinii:
- katastrofalnie mała ilość miejsca na tylnej kanapie,
- zbyt krótkie siedziska foteli przednich,
- niekonsekwentne zawieszenie: na dziurach twarde a na zakrętach za miękkie... no i to by bylo na tyle "
Ja się pod tym podpisuję i jeszcze dodam że ceny Octavii I są MOCNO zawyżone, szczególnie z lat "poliftingowych" , czyli 2001 w górę i z TDI. Te auta mają często przebiegi 400 - 500 tysięcy , a u nas magiczne 188.000 .Osobiście uważam że bardziej opłaca się kupić za te pieniądze (20 -30 tyś) Focusa 2 albo Astrę 3 bo wyposażenie mają 3x lepsze i są po prostu nowocześniejsze.A co do ich awaryjności to zdania są podzielone :P
Komentarz
-
-
szukaj 1,8T 150 KM, dużo ludzi to gazuje i jeżdżą, a po programie będziesz miał 180 - 190 KM i będziesz się cieszył killując wiele innych aut
inna droga to kupno np 1,9 TDI 110 lub 130 KM, zrobisz Sobie odpowiednio 145 lub 167 KM po czipie i też będziesz tanio killował, wybór należy do Ciebie.Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
-
Gaz do kuchenki, albo zapalniczki, a nie do samochodu
Diesle dają radę. Jeszcze z programem to już całkiem
Sam jeżdżę 110 zrobioną na 145 to przyjemnie to jeździ, a spalanie nie jest duże.
A co do wyposażenia nie narzekam. Mam przed liftem wersję SLX to mam: pełną elektrykę (szyby, lusterka), centralny, climatronic, komputer pokładowy, tempomat, podgrzewane fotele itp.
Miejsca z tyłu jest faktycznie mało, ale mi jako kierowcy to nie przeszkadza :twisted:
Za to bagażnik jest przeogromny
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Karqlgaz do kuchenki, albo zapalniczki, a nie do samochodu
Miałem auto z LPG i nie widzę w tym nic złego. Poco przepłacać skoro można bezproblemowo jeździć taniej? Co z tego, że ktoś kupuje 4.0 V8 i zakłada gaz. Można się z tego podśmiewać, ale kierowca woli jak mu pali 20l LPG niż 17PB. :szeroki_usmiech
Za niektóre ideały i przekonania nie warto przepłacać. :PW Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
Komentarz